Rengör din kapselmaskin

Rengör din kapselmaskin enklast genom att använda ättika. Precis som andra maskiner, så behöver du rengöra din kapselmaskin. Vi rekommenderar du rengör den med ättika. Vattnet ifrån kranen är rikt på kalk, vilket fastnar på insidan av kapselmaskinen. Genom att med jämna mellanrum rengöra maskinen förhindrar du kalkuppbyggnad och får med dig mindre kalk ner i kaffet. På så sätt blir kaffet godare, vattnet rinner bättre i maskinen och den kommer att hålla längre.

Rengör din kapselmaskin

Att rengöra din kapselbryggare är enkelt. Du kan rengöra den på samma sätt som du rengör din traditionella droppbryggare eller kaffebryggare. Antingen använder du ett avkalkningsmedel som flera konsumentkedjor säljer. Eller använder du ett husmorsknepet med ättika, som är billigare och har minst samma effekt.

  1. Töm vattenbehållaren på vatten och häll i en till två koppar med ättika i behållaren.
  2. Starta kapselbryggaren med motsvarande kopp som du har ställt under och låt ättikan rinna igenom. Efter första varvet är klart. Häll ut ättikan och kör en gång till.
  3. Öppna locket till kapselmaskinen och se om det sitter kvar några kafferester där kapseln vanligtvis sitter. Om det gör det, försök att peta bort eller använda en fin pensel för att borsta bort resterna.
  4. Fyll vattenbehållaren med nytt kallt vatten (visste du att kallt vatten innehåller mindre metaller och kalk än varmt vatten?) och kör igenom maskinen tills behållaren är tömd. Vill du vara säker på att ingen ättika är kvar i maskinen kan du köra igenom maskinen med en hel behållare vatten igen.
  5. Torka av maskinen fri ifrån damm och andra rester av eventuellt kaffe.

Nu är du klar med att rengöra din kapselmaskin. Nu kan du brygga dig en kopp kaffe som vanligt i din kapselbryggare och avnjuta förhoppningsvis en mindre kalkrik kaffe.

Lämna en kommentar