Kaffebryggare

Elbryggning eller elektrisk bryggning är den vanligaste bryggmetoden i våra hem. En anledning till varför den kan vara så populär är enkelheten. Allt som krävs att du placerar ett pappersfilter i behållaren, fyller på med rätt med kaffe och fyller vattenbehållaren med vatten. Sen sköter kaffet sig själv.

Hur fungerar elektrisk bryggning?

Att brygga med en elektrisk bryggare fungerar på sådant sätt att det uppvärmda kaffet droppar ner på kaffet i filtret och sakta rinner igenom det malda kaffet ner i kannan. En tumregel här är att ju längre tid det tar för vattnet att rinna igenom kaffet, ju mer smak kommer du få i ditt kaffe. Var försiktig så att du inte överdoserar. Det här kan leda till att ditt kaffe istället blir väldigt beskt.

När du brygger ditt elektriska kaffe rekommenderar vi att du väljer en lite grövre malning, vilket gör att vattnet rinner igenom snabbare i bryggning. Men experimentera gärna gärna med detta för att hitta den bryggning som passar dig och du tycker är god.

Vilken elektrisk bryggare bör du välja?

idag finns det flera olika märken som producerar elektriska bryggare. Och det finns helt klart de märken som kör en bättre kaffebryggare än andra. Vi kan inte säga vilken kaffebryggare som är bäst, eftersom vi inte gjort någon undersökning i denna fråga. Det vi kan göra är att rekommendera dig att vända dig till en kaffebryggare som har en effekt på över 1150 Watt. Elbryggare med lägre effekt än detta kan göra så att det bildas garvsyra och bitterämnen i kaffet, vilket inte är speciellt gott.

Elbryggning

Steg för steg instruktioner

1.

Mal dina kaffebönor till rätt malgrad eller använd ett färdigmalet kaffe.

2.

Mät upp rätt mängd kaffe i förhållande till vatten. Ungefär 12g kaffe per 2dl vatten eller 2 skopor kaffe.

3.

Placera pappersfiltret i filterhållaren och häll på ditt kaffe.

4.

Mät upp och häll i vatten i vattenbehållaren. Ungefär 2dl per 12g kaffe eller 2 skopor kaffe.

5.

Starta kaffebryggaren.

6.

Vänta några minuter och häll upp god nybryggd kopp kaffe.

Vet du inte hur du ska mala ditt kaffe rätt eller vilket förhållande du ska ha mellan vatten och kaffe när du brygger. Ta då gärna del av våra guider; Dosering av kaffe och Malningsgrad av kaffe.