Varför kaffekvarn?

Varför kaffekvarn? Det enkla svaret är – smaken! Att brygga sitt kaffe med färdigmalda bönor till skillnad från att mala sina bönor själv. Att mala dom själv ger möjligheten att kontrollera vilken malningsgrad du vill ha på kaffet. Malningsgraden påverkar nämligen smaken på kaffet. Beroende på hur länge vattnet är i kontakt med kaffet som kommer att påverka utkomsten av kaffet. Grövre malning av kaffe gör att vattnet snabbare passerar bönorna, medan mer finmalet kaffe gör att vattnet tar längre.

Varför kaffekvarn?

Smaken av kaffet kommer ifrån oljan som frigörs när du maler dina kaffebönor. Så att genom att mala sina kaffebönor själv, kommer du få ut oljan ifrån bönorna i samband med att du gör din kopp kaffe. Genom att köpa en kaffekvarn där du själv kan styra vilken malgrad kaffet ska ha och hur länge vattnet ska vara i kontakt med kaffet, kan du göra en kopp kaffe som passar just dig och ditt tycke. Är du inte övertygad om varför du ska köpa din egna kaffekvarn än, följer här tre anledningar till varför du borde köpa en egen kaffekvarn.

  1. Du får göra ditt eget kaffe
    Att mala sitt egna kaffe med hjälp av en kaffekvarn ger dig möjligheten att styra utkomsten av kaffet efter just vad du gillar för kaffe. Att mala sitt eget kaffe blir lite som en harmonisk stund där du känner hur doften av nymalet kaffe sprider sig i bostaden.
  2. Du kan anpassa kaffet utifrån din bryggmetod
    Kaffebryggare brukar vara utformade för att passa en viss grovhet. En del modeller bör bryggas med grövre kaffe och andra med ett mer finmalet kaffe. Använder du dig av flera olika bryggmetoder, så som presskaffe, bryggkaffe eller kanske perkulator kaffe, så kan du enklare styra malgraden för att passa din valda bryggmetod. Dessutom kan du hitta en malgrad som du verkligen tycker om och kan återanvända för att koncist göra en god kopp kaffe.
  3. Du kan brygga till typer av kaffebryggare
    Som tidigare sagt kan du styra hur grovt du vill mala kaffet om du väljer en egen kaffekvarn. På så sätt kan du mala kaffe som är anpassad kaffekvarn espresso till finmalet kaffe till grövre malning som presskaffe. För oftast när du köper färdigmalet kaffe är de anpassat för vanliga elektriska kaffebryggare. Men du kanske hade föredragit en finare malning av kaffet till din kaffebryggare för att få ut ännu mer smak av ditt kaffe. Och hur vet du det om du inte köper en egen kaffekvarn?

Flera av oss på kaffekvarn tycker att generellt så är de man gör själv, ofta lite godare är de som är köpt. Processen att själv förbereda sin mat och lägga tiden på den, skapar en viss tillfredsställelse. För oss är det samma sak med kaffe. Så investera gärna i en kaffekvarn och lägg lite tid på att mala kaffet själv och gör en sak av det. Tillslut kommer du märka att brygga en kopp kaffe blir likt en ritual som du njuter av.

Äger du ingen kaffekvarn? Ta gärna del våran guide; kaffekvarn bäst i test.