Elektrisk kaffekvarn bäst i test

Den bästa elektriska kaffekvarnen är Smeg 50’s Retro Style. Den elektriska kaffekvarnen levererar hög kvalité på malverket, snygg design och kan mala alla olika grader. Den är enkel att rengöra och kommer att ge dig jämn malning gång på gång.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattade elektriska kaffekvarnar

BILD

EGENSKAPER

PRIS

Kaffekvarn Smeg Grön

BÄSTA ELEKTRISKA KAFFEKVARNEN!

SMEG – 50’s Retro

Positivt: Bäst i test i flera recensioner, snygg, jämn malning
Egenskaper: 30 malningsgrad, burr grinder

Kaffekvarn bäst i test 2021

Bra alternativ kaffekvarn

Wilfa Aroma Svart

Positivt: Rekommenderas av Jeff Hoffman, Lätt att rengöra, höga betyg i flera tester
Egenskaper: Flera malningsgrader, burr grinder, enkel att rengöra

Wilfa Svart Uniform

Bästa premium kaffekvarn

Wilfa Svart Uniform

Positivt: Tystate kvarnen, storebror till Wilfa Aroma Svart, snygg design, tar lite plats
Egenskaper: 40 malningsgrader, burr grinder, enkel att rengöra

Sage smart grinder pro

Bästa kaffekvarn espresso

Sage Smart Grinder

Positivt: Kan mala espresso, flest inställningar, bäst malningskvalite, maler både espresso och andra metoder
Egenskaper: Burr grinder, väldigt precis malningsmängd, klarar mala alla bryggmetoder

Bosch

Bästa budget kaffekvarn

Bosch TSM

Positivt: Billigaste alternativet, kan användas för att mala kryddor
Egenskaper: Knivmalning, 75g behållare

Topplista elektrisk kaffekvarn bäst i test 2024

1. SMEG 50’s Retro Style

bästa elektriska kaffekvarn

Kaffekvarn Smeg Grön

Produktegenskaper

 • Check Bäst i test hos Produktexperter.se
 • Check Högsta betyg på Techadvisor.com
 • Check Snygg i köket
 • Check Levererar jämn malning

Smeg 50’s style har ännu en gång släppt en produkt som ser snygg ut i köket och levererar bra kvalité i sina produkter. Smeg säger själva att kaffets malning är skillnaden på när det kommer till bryggningens kvalitet. Smeg kaffekvarn ger dig full kontroll över malningsprocessen och gör det enkelt att få kvalitet på kaffet. Företag som Tek.no rankar denna kaffekvarnen bäst i test.

Smeg Retro Style levereras med ett kvarnverk av koniskt rostfritt stål. Vilket hjälper till att hålla temperaturen nere vid malningen av kaffe. Detta för att bevara smakerna i kaffet och få ut maximal smak i din bryggda kopp kaffe. 

Behållaren på toppen har möjlighet att förvara 340 gram kaffebönor, medan behållaren för det nymalda kaffet rymmer 130 gram malet kaffe. Bägge behållarna kommer med lock för att bevara oxidation av kaffebönorna, vilket kan påverka smaken och åldrandet av dom. 

Kaffekvarnen har 30 olika inställningar för malningsgrad. Vilket gör att den klarar allt ifrån finmalen espresso till grovmalen presskanna / franskpress.

Lätt att använda och riktigt snygg
– Madeleine Jonsson

Kund hos Cervera

Smeg kaffekvarn finns i flertalet olika färger och är absolut en kaffekvarn vi kan rekommendera. Med sina snygga färger och bra kvarnverk får ni en kaffekvarn som gång efter gång kommer skapa möjligheter för gott kaffe. 

2. Wilfa Svart Aroma

Bra alternativ kaffekvarn

elektrisk kaffekvarn bäst i test

Produktegenskaper

 • Check Bra betyg hos Test.se
 • Check Toppbetyg hos Råd och Rön
 • Check Kaffekvarnens favorit
 • Check 8.5 av 10 poäng av Tek.no
 • Check Bra prisklass
 • Check Kaffekvarnens favorit
 • Check “approved” av european coffee brewing center

Wilfa Svart Aroma tar hem priset som bästa alternativa kaffekvarn. Kvarnen kommer med en kraftfull motor som maler bönorna långsamt och jämt för att bibehålla smaken. Den har fem olika malningsgrader inbyggda, kokkaffe, filterkaffe, presskaffe, mocka och aeropress.

Denna elektriska kaffekvarn har uppgraderats med en ny och förbättrad DC-motor. Det här gör att den kan mala kaffebönor långsammare för att bibehålla smakerna i kaffet. En minskad värmeeffekt ifrån motorn bidrar också till att aromen bevaras mer i malprocessen. Kvarnen kommer även med en inbygd lättmanövrerad timer så du kan kontrollera hur länge du vill mala dina bönor.  

Fantastisk doft och underbart gott kaffe. Rekommenderar den varmt
– Totte

Omdöme från Elgiganten kund

Jeff Hoffman, känd ifrån Youtube, säger att Wilfa Svart Aroma levererar en mycket bra malning för sin prisklass. Det går inte att jämföra sig mot stora kommersiella kvarnar. Men när det kommer till en elektrisk kaffekvarn i hushållet, kommer du vara mycket nöjd med att ha denna hemma.

Varje del i Wilfas elektriska kaffekvarn är enkel att plocka isär och kan rengöras separat. En nackdel som finns med flera elektriska kvarnar är att det bildas statisk elektricitet under malprocessen. Det här är något du kan minska genom att droppa ett par droppar vatten ovanpå bönorna precis innan de ska malas.

Kaffe experten Jeff Hoffman, beskriver han Wilfa Svart Aroma som en kaffekvarn vilket levererar en bra malning för sin prisklass. Det går inte jämföra sig med de större kommersiella kaffekvarnar. Men det kommer vara en elektrisk kaffekvarn som du kommer vara nöjd med att ha hemma.

Wilfa Svart Aroma är enkel att rengöra och det går smidigt att plocka ur behållaren från kaffebönorna för att komma åt malningsverket. Behållaren som samlar upp de malda kaffet går enkelt att skölja ur med lite vatten. Vill du lära dig mer om hur du rengör din kaffekvarn kan du läsa de i vår guide; Rengörning av kaffekvarnar.

Funktioner:

 • Snabb malning
 • Flera malningsgrader
 • Stegvis inställning för malningsgrad
 • Inbyggd timer på 0 ~ 30 sekunder
 • Plats för elkabeln under kvarnen
 • Inbygd brytare vid överbelastning av motorn

3. Wilfa Svart Uniform elektrisk kaffekvarn

Bästa premium elektrisk kaffekvarn

Wilfa Svart Uniform

Produktegenskaper

 • Check 1a hos Tek.no 2019
 • Check Tystaste elektriska kaffekvarnen
 • Check Bäst malverk hos elektriska kaffekvarnar
 • Check Klarar att mala espresso

Är du villig på att lägga lite mer pengar på en uppgradering av Wilfa Svart Aroma, så är storebror Wilfa Svart Uniform något för dig. Denna exklusivare modell är utvecklad av Wilfa ihop med den berömda baristan Tim Wendelboe som innehar priser som World Barista Champion och World Cup Tasters Champion. Enligt Tek.no är detta den bästa premium kvarnen för hemmabruk.

Min erfarenhet säger att Wilfas kvarnverk håller sinnessjukt bra kvalité
– Matgeek

Känd från Youtube

Kvarnen kommer med 40 olika inställningar för malningsgrader med alternativen; espresso, aeropress, filterkaffe, presskanna, pour-over. Wilfa kaffekvarnen klarar att mala alla de större bryggmetoder som används idag.

Genomgående på Wilfas kvarnar är att man satsar på en långsamt malning. Denna elektriska kvarn har även utrustats med ett autostop som känner av att det inte finns några kaffebönor kvar att mala. Då slipper du att maskinen står på och maler utan att det finns bönor i behållaren.

Norska bolaget tek.no har gett Wilfa Svart Uniform 9 av 10 poäng i sin undersökning av kaffekvarnar.

Svart Uniform har även en storebror; WSFBS-100B. Denna kvarn kommer i rostfritt stål, istället för den svarta färgen vilket Svart Uniform har.

Kaffekvarnen är utrustad med en löstagbar digital våg (0,1 noggrannhet) för att kunna mäta mängden kaffe och vatten som används vid din bryggning. Till kaffekvarnen kommer även en app utvecklat av Wilfa som hjälper bryggaren att ta tiden vid bryggning av tex franskpress eller pour-over. Detta göra att Wilfas kaffekvarn är en av de bästa i kaffekvarn bäst i test. Tyvärr tar den inte förstaplats då den är aningen för dyr. Men det gör att den förtjänar vinsten i bästa premium elektrisk kaffekvarn.


4. Sage the smart Grinder Pro

Bästa kaffekvarn espresso

Sage smart grinder pro

Produktegenskaper

 • Check 9.8 poäng av 10 hos brittiska kaffesajten Trustedcoffeereviews
 • Check Rekommenderas av Test.se
 • Check Höga poäng hos Tek.no
 • Check Redaktörens nästa kaffekvarn att köpa

Sage Smart Grinder Pro är vår absoluta vinnare när det kommer till att göra malning för espresso. Sage Grinder Pro är en intelligent maskin som gång efter gång leverera en jämn malning. Den elektriska kaffekvarnen har ett koniskt kvarnverk av hög kvalité och har allt som krävs för att kunna göra en bra espresso malning enligt flera kaffekvarn espresso test.

Sage The Smart Grinder Pro är en stilren elektrisk kaffekvarn som kommer passa bra in i köket. Kvarnen använder sig av IQ-teknologi för att garantera att du alltid får samma mängd kaffe varje gång du maler dina bönor. När du använder den kan du välja mellan ‘cups’ till franskpress eller filter och ‘shots’ till espresso, för att få en exakt mängd till din bryggmetod.

Kvarnen är utrustad med en LCD-display som gör det enkelt att ändra inställningar på kvarnen. Sage har möjlighet till 25 olika malningsinställningar, en bönbehållare som rymmer 450 gram som kan bytas mellan att mala till filter och espresso. Dessutom får du även en lufttät behållare för förvaring som är lämplig för bryggkaffe.

Det nymalda kaffet har gett en ny dimension åt kaffedrickandet. Jag har helt slutat med mjölk i kaffe.
– Anna

Kund hos Cervera

Sage The Smart Grinder Pro är lite dyrare än de andra kvarnarna på denna sidan, av den anledning att det är en av de få kaffekvarnar för hemmabruk som klarar att mala espresso. Tyvärr har vi inte haft möjlighet att själva testa denna kvarnen än. Men vi kommer garanterat att köpa in den som nästa kaffekvarn att testa då vi har blivit väldigt imponerad av vad vi har läst.


5. Bosch Kaffekvarn

Bosch

Produktegenskaper

 • Check 65 av 100 poäng hos Råd och Rön
 • Check 3 av 5 stjärnor på Teknikrad.se

Bosch TSM6A013 består har ett malningsvärk av knivar gjorda i rostfritt stål. Behållaren kan ta en kaffemängd på 75g för att kunna mala kaffe för en hel kanna. Bosch har en inbyggd säkerhetsfunktion där locket måste sitta på helt för att kunna aktivera malningsverket. 

Köpte som julklapp till sambon. Han är supernöjd och den fungerar finfint!
– Viktoria Ericsson

Kund hos Bagaren och Kocken

Bosch levererar en godkänd malning till ditt kaffe. Tyvärr kunde kaffet ibland ha svårt att komma ner till knivbladen. De enklaste sättet att hantera detta på var att lyfta upp kaffekvarnen och långsamt skaka den för att hjälpa kaffebönorna komma ner till malningsverket. Denna elektriska kaffekvarn tar inte stor plats och skulle kunna användas på arbetsplatsen för sitt låga pris och egenskaperna i malningsverket. För ditt vardagliga hemmabruk rekommenderar vi dock att någon av de bättre modellerna. 


Sammanfattning bästa elektriska kaffekvarn 2024

Sammanställning av kaffekvarnarna har gjorts genom att samla information och ställa sex elektriska kaffekvarnar mot varandra. Efter jämfört kvalitén på deras malning, konstruktion och prisklass utsåg vi en vinnare i vårt test av kaffekvarn elektrisk.

I vår undersökning av elektriska kaffekvarnar är Smeg Retro 50’s Style den bästa elektriska kaffekvarnen. Den kommer med ett av de bästa malverken. Den malar jämt och koncistent. Samt att den klarar att mala så fint som espresso. Kvarnen har en stor behållare vilket klarar mala för flera koppar och med sin stilrena design kommer den platsa bra i ditt kök.


Vad kostar en elektrisk kaffekvarn?

Elektriska kaffekvarnar kan variera väldigt mycket i pris. Vid en snabb sökning kan du hitta en liten elektrisk kaffekvarn för 100 kronor och lika snabbt hitta en mer avancerad för flera tusen kronor. Det som främst avgör priset på en kaffekvarn är vad det är för malverk, vad det är tillverkat av och hur många inställningar du kan göra.

Är du ute efter en bra elektrisk kaffekvarn rekommenderar vi att du har ett minimum på 600 till 1200 kronor. I denna prisklass kan du få väldigt bra elektriska kaffekvarnar med ett malverk av hög kvalité. Det bara råkar att vara så att i vår kaffekvarn elektrisk test är Wilfa Aroma Svart vinnare av elektrisk kaffekvarn bäst i test inom den prisklassen.

Har du mer erfarenhet av att mala kaffebönor själv kan du välja en lite mer avancerad kvarn som har möjlighet till flera inställningar. Det här gör att du kan experimentera mer med att hitta en malning som du tycker om.

Så priset på kaffekvarn styrs mycket av vilken typ av kaffe du vill brygga, vad du tidigare har för erfarenhet av malning, samt vilka förväntningar du har på kaffet.


Köpguide kaffekvarnar

Att köpa en kaffekvarn kan kännas svårt och utmanande. När du går in på de stora elektronikkedjornas sidor finns en hel uppsjö med olika märken och modeller och kaffekvarnar. Du har troligen någon gång fått nymalet kaffe när du besökt något av dina lokala caféer. Eller så har du kanske läst något på internet om att mala sitt egna kaffe. Men det finns flera saker att tänka på. Här kommer några av de vanligaste sakerna.

 • – Vill du ha en manuell eller elektrisk kvarn?
 • – Ska kvarnen vara utrustad med malskivor eller knivar?
 • – Hur stor ska kapacitet vara? Är ni flera i familjen som dricker kaffe, så kanske ni ska fundera på en med stor behållare.
 • – Vill du kunna mala bönor till flera olika bryggmetoder? Eller räcker det med att du kan mala din favorit?
 • – Dricker du kaffe när resten av familjen sover? Då kanske du ska fundera på en kaffekvarn som inte låter så mycket.
 • – Hur mycket plats har du för en kvarn – ska den stå framme på köksbänken eller få plats i ett köksskåp?
 • – Är den enkel att använda?
 • – Är det lätt att rengöra maskinen?

Vi skiljer på två typer av kaffekvarnar, manuella och elektriska. De elektriska maler kaffet fort och effektivt, medan de manuella är oftast tystare och kräver manuellt vevande för att mala dina kaffebönor. Utöver det kan du behöva ta hänsyn till kapacitet och malverk när du väljer din kaffekvarn.

När det kommer till kaffekvarnar finns det en tumregel att göra en espresso kräver att du maler dina kaffebönor väldigt fint. Att mala kaffe till en pressobryggare klarar du dig bättre med en grövre malning.

Att mala ditt kaffe väldigt fint gör att det tar längre tid för vattnet att passera och således filtrera dem. Den finare malningen av kaffe används främst till espresso, turiskt kaffe eller när du använder dig av en mokabryggare. Det motsatta gäller för en grövre kaffemalning. Vattnet passerar de malda kaffet snabbare och har på så sätt mindre kontakt med kaffet. Vilket lämpar sig bättre för filterkaffe, pour over eller presskaffe.

Elektriska kaffekvarnar

Den elektriska kvarnen tenderar att vara större än de manuella, vilket gör att de oftast behöver stå framme även när du inte använder den. Elektriska kvarnar brukar och andra sidan mala kaffet snabbare än den manuella kaffekvarnen gör.

Elektrisk kaffekvarn

Den elektriska motorn kan även avge värme till kaffebönorna under själva malningsprocessen. Det här är något som påverkar utkomsten och smaken av bönorna. Tack vare den elektriska motorn kommer även elektriska kvarnar låta mer än manuella. Så vill du kunna mala ditt kaffe utan att riskera väcka familjen, är den manuella kvarnen ett bättre alternativ för dig.


Varför ska du köpa en kaffekvarn?

Det enkla svaret är – smaken! Att brygga sitt kaffe med färdigmalda bönor till skillnad från att mala sina bönor själv. Att mala dom själv ger möjligheten att kontrollera vilken malningsgrad du vill ha på kaffet. Malningsgraden påverkar nämligen smaken på kaffet. Beroende på hur länge vattnet är i kontakt med kaffet som kommer att påverka utkomsten av kaffet. Grövre malning av kaffe gör att vattnet snabbare passerar bönorna, medan mer finmalet kaffe gör att vattnet tar längre.

Smaken av kaffet kommer ifrån oljan som frigörs när du maler dina kaffebönor. Så att genom att mala sina kaffebönor själv, kommer du få ut oljan ifrån bönorna i samband med att du gör din kopp kaffe. Genom att köpa en kaffekvarn där du själv kan styra vilken malgrad kaffet ska ha och hur länge vattnet ska vara i kontakt med kaffet, kan du göra en kopp kaffe som passar just dig och ditt tycke. Är du inte övertygad om varför du ska köpa din egna kaffekvarn än, följer här tre anledningar till varför du borde köpa en egen kaffekvarn.

 1. Du får göra ditt eget kaffe
  Att mala sitt egna kaffe med hjälp av en kaffekvarn ger dig möjligheten att styra utkomsten av kaffet efter just vad du gillar för kaffe. Att mala sitt eget kaffe blir lite som en harmonisk stund där du känner hur doften av nymalet kaffe sprider sig i bostaden.
 2. Du kan anpassa kaffet utifrån din bryggmetod
  Kaffebryggare brukar vara utformade för att passa en viss grovhet. En del modeller bör bryggas med grövre kaffe och andra med ett mer finmalet kaffe. Använder du dig av flera olika bryggmetoder, så som presskaffe, bryggkaffe eller kanske perkulator kaffe, så kan du enklare styra malgraden för att passa din valda bryggmetod. Dessutom kan du hitta en malgrad som du verkligen tycker om och kan återanvända för att koncist göra en god kopp kaffe.
 3. Du kan brygga till typer av kaffebryggare
  Som tidigare sagt kan du styra hur grovt du vill mala kaffet om du väljer en egen kaffekvarn. På så sätt kan du mala kaffe som är anpassad kaffekvarn espresso till finmalet kaffe till grövre malning som presskaffe. För oftast när du köper färdigmalet kaffe är de anpassat för vanliga elektriska kaffebryggare. Men du kanske hade föredragit en finare malning av kaffet till din kaffebryggare för att få ut ännu mer smak av ditt kaffe. Och hur vet du det om du inte köper en egen kaffekvarn?

Vad kostar en kaffekvarn?

Att sätta ett fast pris på en kaffekvarn är svårt. Priset kan variera kraftigt om det är en manuell kaffekvarn eller elektrisk kaffekvarn. Det påverkas även om det är en kvarn för hemmabruk eller en mer kommersiell kvarn för baristor.

Är du ute efter en kaffekvarn till hemmet kan du hitta kvarnar från 100 kronor till flera tusen kronor. Är det din första kaffekvarn du är ute efter skulle vi dock rekommendera att du kollar på en kaffekvarn mellan 500 kronor till 1000 kronor. Här börjar kaffekvarn elektrisk och kaffekvarn manuell få lite bättre malverk och hålla en lite högre kvalité vilket såklart kommer att påverka utkomsten av dina kaffebönor.

Har du istället haft kaffekvarnar sen tidigare och är intresserad av att välja en kaffekvarn av högre kvalité tycker vi att du ska rikta in dig på ungefär 2000 till 3000 kronor. Här kommer det kvarnar som håller riktigt hög kvalité på malverket och klarar utan problem att mala espresso.

Så priset på kaffekvarn styrs mycket av vilken typ av kaffe du vill brygga, vad du tidigare har för erfarenhet av malning, samt vilka förväntningar du har på kaffet.


Vad är skillnaden på elektriska och manuella kaffekvarnar?

I grunden finns det tre olika varianter av kaffekvarnar; elektriska kaffekvarnar med knivar eller malskivor, eller de manuella kaffekvarnar vilket du vevar för hand. Generellt blir malningen mer jämn vid användning av skivor än med knivar. Elektriska kvarnar går snabbare att använda än vad manuella gör. Bägge har sina för och nackdelar. Är du intresserad av att läsa mer kring vad det finns för varianter på kaffekvarnar, kan du läsa mer om det i vår artikel; Varianter av kaffekvarnar.

Elektriska kaffekvarnar

Genom att köpa en elektrisk kaffekvarn kan du lyfta din kaffebryggning till en helt ny nivå. En elektrisk kaffekvarn maler lätt en större mängd kaffe än den manuella. Flera elektriska kaffekvarnar klarar även att mala allt ifrån din vanliga kaffebryggare hemma, till det mer finmalda espresso kaffet. Elektriska kaffekvarnar har ofta olika egenskaper beroende på användningssyftet. Fundera därför på om du behöver en kaffekvarn för espressokaffe, bryggkaffe eller både och. En kaffekvarn som ska klara mala espresso är generellt sätt dyrare, men kan absolut vara en värd investering, då du får en bättre kontroll på malprocessen och jämnare malning.

Vi kan dela upp kaffekvarnar i två grupper; Blade- och Burr-Grinders:

Blade grinders har två blad som roterar åt motsatt håll. Tekniken för blade grinders är generellt sätt enklare än burr, vilket gör också att blade brukar vara billigare. Burr grinder brukar även ge ett jämnare resultat ifrån malningen, än vad en blade gör.

Burr grinders är två roterande koner eller hjul som krossar kaffebönorna. Processen frigör oljor ifrån kaffebönorna vilket påverkar smaken av kaffet. De flesta burr grinders har flera inställningar för malningen och kan anpassas utefter vilken bryggmetod du väljer att använda.


Kaffekvarnar hur fungerar de?

En bra kaffekvarn kan mala kaffebönorna utan att avge någon värme. Värme ifrån malverket kan nämligen påverka kaffebönornas smak och deras eftersmak. För att hitta en kaffekvarn som avger så lite värme som möjligt rekommenderar vi att du väljer en kvarn som har koniska skivor i sitt malverk. Dessa maler jämnare och håller oftast en högre kvalité på malverket. Kvalitén på malningen är viktigt beroende på vilken bryggmetod du använder dig av. Gör du handbryggt kaffe som som exempelvis presskaffe bör du ha ett gröve malt kaffe. Samtidigt som kaffe till en traditionell kaffebryggare, ska du ha mer finmalet kaffe.


Vad har kaffekvarnen för huvudfunktion?

Den primära uppgiften för en kaffekvarn är att mala bönor och hjälpa till att få fram så mycket smak ifrån kaffet som möjligt. Beroende på hur din kaffekvarn maler kaffet så kommer det att påverka hur ditt kaffe smakar i slutändan. Många anser att värmen som kan avges ifrån malverket kan påverka hur smaken ifrån kaffebönorna kommer ut. Så kortfattat ska en bra kaffekvarn mala kaffe långsamt och jämnt för att göra riktigt gott kaffe. Så ska du köpa en ny eller din första kaffekvarn kan det vara bra att följa våra guide till kaffekvarn bäst i test för att du snart ska kunna dricka riktigt gott kaffe hemma.


Rengör din kaffekvarn

Har du märkt att det börjar bli “dammigt” i din kaffekvarn med små rester utav malet kaffe? Detta är rester av kaffebönor som har blivit kvar i din kvarn efter varje malning. Att rengöra sin kvarn regelbundet är att rekommendera för att behålla den goda smaken du får av dina malda bönor.

Vill du ha en mer utförlig beskrivning om hur du gör, kan du läsa vår steg för steg beskrivning; Rengör kaffekvarn.


Dosering av kaffe

Är du osäker på hur du ska dosera ditt kaffe för att få ut maximal smak av det? Hur kaffet kommer att smaka styrs av vilken malgrad ihop med extraheringstiden på kaffet. Med ett finmalet kaffe blir extraheringstiden längre och vice versa. Därför skiljer rekommenderad malgrad på kaffe som presskaffe där vattnet ligger ihop med bönorna och på traditionell elektrisk kaffebryggning där vattnet rinner igenom kaffebönorna.

Vill du lära dig mer hur du doserar kaffe? Läs vår guide Dosering av kaffe för att lära dig mer.


Testets utförande

I vår sammanställning av elektrisk kaffekvarn bäst i test listar vi allt det du behöver veta för att köpa en ny kaffekvarn. Kaffekvarnarna har valt ut ifrån vilka som är populärast på marknaden och de som har flest köp och hög popularitet hos olika konsumentsidor. Vi har sedan plockat ut den text vi upplever kan hjälpa dig i ditt beslut för vilken kaffekvarn som passar dig bäst.

Informationen är samlad utifrån egen erfarenhet av elektriska kaffekvarnar, samt sammanställningar av information ifrån tillverkarens sidor, andras undersökningar. Källor till informationen finns längre ner på denna sida.

Är du kanske mer intresserad av en manuell kaffekvarn? Tar gärna del i vår sammanställning av; Bästa manuella kaffekvarnen.


FAQ Manuella kaffekvarnar

Vilken är den bästa elektriska kaffekvarnen?

I våran sammanställning av olika elektriska kaffekvarnar har vi utsett SMEG 50’s Style Retro som elektrisk kaffekvarn bäst i test. Den levererar en jämn malning med hög kvalité. Motorn maler bönorna långsamt, vilket bibehåller smaken i bönorna mer än om de mals fort.

Hur viktigt är Watt talet på motorn?

Antal Watt på motorn kan liknas vid hur stark motorn är och hur effektiv den på att mala dina bönor. Men ett högre watt-antal behöver inte nödvändigtvis betyda att motorn gör ett bättre jobb på att mala. Så läs gärna igenom våran sammanställning av kaffekvarnar för att hitta en som passar dig.

Vad skiljer en elektrisk kaffekvarn mot en manuell?

De elektriska kaffekvarnarna har en motor som roterar kvarnverket och maler bönorna åt dig. Då till skillnad ifrån manuella kaffekvarnar där du maler bönorna för hand.


Källor till elektrisk kaffekvarn bäst i test

Råd och Rön – Kaffekvarn – bäst i test

Råd och Rön har i sin undersökning valt att undersöka hela 18 stycken kaffekvarnar. I sitt test av kaffekvarnar går de igenom hur många malningsgrader kvarnarna har. hur långt tid det tar att mala 100 gram kaffe och mycket mer. I deras test är kaffekvarnen Grups GVX242 vinnande kaffekvarnen med sina 17 olika inställningar. Samtidigt som Wilfa Svart Aroma två bland deras undersökning i kaffekvarn bäst i test.

Tek.no – Disse kaffekvernene gjør underverker for kaffen din

I Tek.no ingående undersökning av kaffekvarnar valde de att jämföra kvaliten på hur kvarnen hanterade allt ifrån grovmalen kaffe till finmalet. Kaffekvarnarna till testet valdes utifrån popularitet på internet och tillgängligheten i butik. Tek.no har satt tre kaffekvarnar som vi på kaffekvarn.net har med i vår undersökning. Vinnaren i deras test med höst poäng är kvarnen Wilfa Svart Uniform med motivationen att det är en kvarn som maler filterkaffe och espressokaffe med stor säkerhet. Tvåa i deras test är kvarnen Wilfa Svart Aroma med argumentet “Bästa kvarnen för dig som inte ska mala espresso”. Och på tredjeplats kommer Sage som de anser är en proffsig och bra kaffekvarn för att börja introducera sig till espresso.

Handlasmart – Vilken kaffekvarn är bäst i test 2022?

Hos Handlasmart är den stora vinnaren kaffekvarnen Smeg, som du kan läsa mer om i vår undersökning. Tyvärr går de inte in på hur deras test är utfört. Men motiverar Smeg till att vara en kaffekvarn med flera inställningar och levererar väldigt god smak med det nymalda kaffet.

TrustedCoffeeReviews – SAGE THE SMART GRINDER PRO

Sage är enligt TrustedCoffeReviews en kaffekvarn som alltid levererar ett toppresultat. I deras undersökning av kaffekvarnen får den 10 av 10 poäng på samtliga saker. Förutom en där den fick 9 av 10 på. De anser att Sage är en kvarn som kan leverera ett fantastiskt resultat av malet kaffe. Men vill också uppmärksamma att om du vill ha kaffe av kvalitén som caféer har, behöver du också ha en kvarn för industriellt bruk.