Manuell kaffekvarn bäst i test

Vilken är Manuell kaffekvarn bäst i test 2024 ? Vi hjälper dig att hitta rätt. Vill du som många andra känna smaken av bryggt kaffe med bönor som du själv har fått mala. Vi testar manuella kaffekvarnar för att hjälpa dig hitta en som uppfyller dina krav och behov.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattade manuella kaffekvarnar

BILD

EGENSKAPER

PRIS

Zassenhaus bästa manuella kvarnen

BÄSTA MANUELLA KAFFEKVARNEN

Zassenhaus Brasilia

Positivt: Bäst i test i flera recensioner, snygg, jämn malning
Egenskaper: 30 malningsgrad, burr grinder

Bra val kaffekvarn

BRA VAL KAFFEKVARN

Hario Skerton Plus

Positivt: Rekommenderas av Jeff Hoffman, Lätt att rengöra, höga betyg i flera tester
Egenskaper: Flera malningsgrader, burr grinder, enkel att rengöra

SNYGGAST KAFFEKVARN

SNYGGAST KAFFEKVARN

Peugeot Nostalgie

Positivt: Tystate kvarnen, storebror till Wilfa Aroma Svart, snygg design, tar lite plats
Egenskaper: 40 malningsgrader, burr grinder, enkel att rengöra

Bra kaffekvarn

BRA KAFFEKVARN

Rhino Grinder

Positivt: Kan mala espresso, flest inställningar, bäst malningskvalite, maler både espresso och andra metoder
Egenskaper: Burr grinder, väldigt precis malningsmängd, klarar mala alla bryggmetoder

Bästa manuella kaffekvarn 2024

1. Zassenhaus Brasilia manuell kaffekvarn

Bästa manuella kaffekvarnen

manuell kaffekvarn bäst i test

Egenskaper

 • Check Bästa malverket av alla manuella kaffekvarnar
 • Check Klassisk och stilren design
 • Check Pålitligt resultat

Zassenhaus är världskända för ha några av världens bästa kvarnverk. När det kommer till deras kaffekvarn är det ingen skillnad. Kaffekvarnen håller en hög kvalitet med ett malverk gjort av stål som enkelt går att justera mellan fin- till mer grovmalet kaffe. Till skillnad ifrån många andra manuella kaffekvarnar har Zassenhaus en steglös inställning på sitt malverk.

Kaffekvarnen Zassenhaus malverk är närmast omöjliga att slita ut och de levererar en 25 års garanti på sina malverk. Zassenhaus har valt att bara bygga manuella kvarnar eftersom att kaffekvarnar som är manuella frigör mer smaker och aromer av kaffet. Brasilias behållare har dessutom utrymme för ca fem till sex koppar nymalet kaffe. 

Brasilia finns i tre olike färger; Bok, Mahgoany och svart.

Denna kaffekvarn uppfyller alla förväntningar för ett gott kaffe. Den gör en delaktig i tillredningen till ett gemytligt kaffedrickande.
– Martin Ohlsson

Kund till Bagaren och kocken

Tack vare att Zassenhaus är erkänt att göra väldigt bra malverk, gör det också att kaffekvarnen hamnar i en lite dyrare prisklass än många andra manuella kvarnar. Det här kan göra att för dig som endast söker en manuell enkel kvarn kan kvarnarna här nedanför; Hario och Rhinowares vara bättre alternativ för dig. Men vill du ha det allra bästa, så är det Zassenhaus Brasilia som är kvarnen för dig.

2. Hario Skerton Plus Manuell kaffekvarn

Bra val kaffekvarn

Bra val kaffekvarn

Egenskaper

 • Check Mest prisvärda manuella kvarnen enligt kaffeexperten James Hoffman
 • Check Bästa manuella kvarnen enligt Handlasmart
 • Check Levererar kvalitativt malningsresultat
 • Check Välkänt märke hos baristor

Söker du en bra resepartner? Då är Hario Skerton Plus ett alternativ för dig. Det är en liten kaffekvarn som är manuell och kommer med ett keramiskt malverk. Med sin kompakta uppbyggnad och vikt på bara 100g är den enkel att ta med och förvara i ditt skåp utan att ta plats. Tack varje de manuella malverket låter kaffekvarnen mindre vid malning och du riskerar inte väcka övriga medlemmar i huset när du maler ditt kaffe.

Skerton Plus har fått en ny stabiliseringsplatta för att ge en jämnare malning och förbättrat möjligheterna att styra mellan finare och grövre malning. Det nya silikonlocket gör att aromerna ifrån det nymalda kaffet bevaras. Perfekt om du vill mala kaffet på morgonen och tar med det till arbetsplatsen för att dricka det där.

De keramiska plattorna i kvarnen gör att knappt ingen värme skapas och påverkar kaffebönorna. Vilket gör att kaffebönorna inte förlorar några oljor eller aromer.  

Hario är en bra kaffekvarn i mellanklassen om man är intresserad av att utforska världen av kaffekvarnar och hur nymalet kaffe kan förändra smakupplevelsen 

Hario är ett känt märke som används av baristor från hela världen, speciellt när de behöver mala kaffet manuellt. Hario Kerton Plus kan enkelt rengöras under rinnande vatten. Ser bara till att malverket hinner torka innan användning igen. 

Efter ett tips från en kaffeälskare satsade jag på denna som min första kaffekvarn. Valde en manuell för att slippa en högljudd motor – nöjd med valet.
– Max

Kund hos Cremashop

3. Peugeot Nostalgie Manuell kaffekvarn

Snyggaste kaffekvarn

SNYGGAST KAFFEKVARN

Egenskaper

 • Check 5 av 5 stjärnor på Kitchentime
 • Check 5 av 5 stjärnor på Kökets favoriter

Denna manuella kaffekvarn ifrån Peugot är en snyggt designad kvarn i valnöt. Tack vare den kvalitén på kvarnen kommer den tyvärr till ett lite högre pris. Genom att köpa denna kaffekvarn kommer du få en pålitlig kvarn som levererar bra malet kaffe varje gång du använder den.

Kvarnen har väldigt många likheter med Zassenhaus Brasilia med sin kubiska form och materialet i trä. Peugot har något sämre malverk vilket också gör att den hamnar lite billigare än vad Zassenhaus gör.

Peugot Nostalgie är en otroligt stadig kaffekvarn som levererar en konstant jämn malning. Kvarnen har till skillnad ifrån många andra en behållare i rostfritt stål som kan mala upp till fyra matskedar kaffe mellan mellan-fin till grov malning.

Peugot Nostalgie har en retro design som kommer att dra blickarna till sig i ditt kök och sprida doften av nymalet kaffe varje gång du använder den.

4. Rhinowares Rhino Grinder Manuell kaffekvarn

Bästa kaffekvarn för resa

Bästa kaffekvarn för resa

Egenskaper

 • Check Malverk i hög klass
 • Check Bra greppyta
 • Check Perfekt att ha med på semester
Se pris på Rhino Grinder

Rhino Grinder levererar en av de bästa malningarna på marknaden för under 1000kr. Det är en perfekt kvarn för det vardagliga hemmabruket som har en kapacitet på 40g. Tack vare sin slimmade design och konstruktion i rostfritt stål gör att den också går väldigt bra att ha med på semesterresan, fjällturen eller campingsemestern. 

Rhino Grinders malningsverk består av keramiska malskivor som är enkelt att hålla rena genom skölja den i vatten. De keramiska malningsskivorna håller skärpan mycket längre än de i stål gör. Detta underlättar också för att få en jämnare malning och få ut maximala aromer från kaffet. 

Den nya versionen av Rhino Grinder har ett gummigrepp för att enkelt hålla i kvarnen under hela malningen. Den består också av ett större handtag än tidigare modell för att få ett bra grepp under tiden du maler kaffebönorna. Detta gör det enkelt att mala allt ifrån finmalet kaffe till mer grovmalen. Rhino Grinder har även förbättrat handtaget du vevar för att du som använder den ska få en bekvämare upplevelse under hela malningsprocessen. Även skaftet som handtag sitter på är förlängt. Vilket gör att man inte behöver snurra handtaget lika många varv för att kunna mala kaffebönorna i behållaren. 

Rhinowares har även tagit fram en annan variant anpassad för Aeropress; Rhino Grinder Aeropress edition. Rhino Grinder Aeropress har en mindre design, men har samma specifikationer och konstruktion i övrigt, som den vanliga Rhino Grinder har. Skillnaden på just denna modellen är att den passar perfekt i röret på en aeropress. Detta ger dig möjligheten att direkt mala ner kaffet i din aeropress. Just att ta med kaffebönorna direkt i kvarnen och kan malas direkt ner i vald bryggmetod.


Sammanfattning Manuell kaffekvarn bäst i test 2024

Letar du efter en manuell kaffekvarn till dig eller någon annan? I denna sammanfattning av kaffekvarnar sammanställer vi manuella kaffekvarnar, i olika prisklasser och delar med oss vilken eller vilka vi tycker är ett bra val.

I vårt sammanställda manuella kaffekvarn test är Zassenhaus Brasilia den bästa manuella kaffekvarnen. Den kommer med det bästa malverket på marknaden med 25års garanti. Kvarnen har en stor behållare vilket klarar mala för flera koppar och med sin stilrena design kommer den platsa bra i ditt kök.

Se hela listan av manuella kaffekvarnar.


Köpguide kaffekvarnar

Att köpa en kaffekvarn kan kännas svårt och utmanande. När du går in på de stora elektronikkedjornas sidor finns en hel uppsjö med olika märken och modeller och kaffekvarnar. Du har troligen någon gång fått nymalet kaffe när du besökt något av dina lokala caféer. Eller så har du kanske läst något på internet om att mala sitt egna kaffe. Men det finns flera saker att tänka på. Här kommer några av de vanligaste sakerna.

 • – Vill du ha en manuell eller elektrisk kvarn?
 • – Ska kvarnen vara utrustad med malskivor eller knivar?
 • – Hur stor ska kapacitet vara? Är ni flera i familjen som dricker kaffe, så kanske ni ska fundera på en med stor behållare.
 • – Vill du kunna mala bönor till flera olika bryggmetoder? Eller räcker det med att du kan mala din favorit?
 • – Dricker du kaffe när resten av familjen sover? Då kanske du ska fundera på en kaffekvarn som inte låter så mycket.
 • – Hur mycket plats har du för en kvarn – ska den stå framme på köksbänken eller få plats i ett köksskåp?
 • – Är den enkel att använda?
 • – Är det lätt att rengöra maskinen?

Vi skiljer på två typer av kaffekvarnar, manuella och elektriska. De elektriska maler kaffet fort och effektivt, medan de manuella är oftast tystare och kräver manuellt vevande för att mala dina kaffebönor. Utöver det kan du behöva ta hänsyn till kapacitet och malverk när du väljer din kaffekvarn.

När det kommer till kaffekvarnar finns det en tumregel att göra en espresso kräver att du maler dina kaffebönor väldigt fint. Att mala kaffe till en pressobryggare klarar du dig bättre med en grövre malning.

Att mala ditt kaffe väldigt fint gör att det tar längre tid för vattnet att passera och således filtrera dem. Den finare malningen av kaffe används främst till espresso, turiskt kaffe eller när du använder dig av en mokabryggare. Det motsatta gäller för en grövre kaffemalning. Vattnet passerar de malda kaffet snabbare och har på så sätt mindre kontakt med kaffet. Vilket lämpar sig bättre för filterkaffe, pour over eller presskaffe.

Manuella kaffekvarnar

Manuella kaffekvarnar kan vara en snygg inredningsdetalj i din bostad. Vill du inte ha din kaffekvarn framme brukar de inte ta så mycket plats. Vilket gör det enkelt att ställa in kvarnen i ett skåp eller ner i en låda. En fördel med de manuella kaffekvarnarna att de generellt är tystare än elektriska, delvis för att det inte finns en elektrisk motor som driver malverket. Något som gör det enklare att mala kaffe tidigt på morgonen utan att väcka hela familjen. De manuella alternativen är även väldigt enkla att rengöra, vilket gör att du slipper ha kvar gamla kafferester i malverket.


Varför ska du köpa en kaffekvarn?

Det enkla svaret är – smaken! Att brygga sitt kaffe med färdigmalda bönor till skillnad från att mala sina bönor själv. Att mala dom själv ger möjligheten att kontrollera vilken malningsgrad du vill ha på kaffet. Malningsgraden påverkar nämligen smaken på kaffet. Beroende på hur länge vattnet är i kontakt med kaffet som kommer att påverka utkomsten av kaffet. Grövre malning av kaffe gör att vattnet snabbare passerar bönorna, medan mer finmalet kaffe gör att vattnet tar längre.

Smaken av kaffet kommer ifrån oljan som frigörs när du maler dina kaffebönor. Så att genom att mala sina kaffebönor själv, kommer du få ut oljan ifrån bönorna i samband med att du gör din kopp kaffe. Genom att köpa en kaffekvarn där du själv kan styra vilken malgrad kaffet ska ha och hur länge vattnet ska vara i kontakt med kaffet, kan du göra en kopp kaffe som passar just dig och ditt tycke. Är du inte övertygad om varför du ska köpa din egna kaffekvarn än, följer här tre anledningar till varför du borde köpa en egen kaffekvarn.

 1. Du får göra ditt eget kaffe
  Att mala sitt egna kaffe med hjälp av en kaffekvarn ger dig möjligheten att styra utkomsten av kaffet efter just vad du gillar för kaffe. Att mala sitt eget kaffe blir lite som en harmonisk stund där du känner hur doften av nymalet kaffe sprider sig i bostaden.
 2. Du kan anpassa kaffet utifrån din bryggmetod
  Kaffebryggare brukar vara utformade för att passa en viss grovhet. En del modeller bör bryggas med grövre kaffe och andra med ett mer finmalet kaffe. Använder du dig av flera olika bryggmetoder, så som presskaffe, bryggkaffe eller kanske perkulator kaffe, så kan du enklare styra malgraden för att passa din valda bryggmetod. Dessutom kan du hitta en malgrad som du verkligen tycker om och kan återanvända för att koncist göra en god kopp kaffe.
 3. Du kan brygga till typer av kaffebryggare
  Som tidigare sagt kan du styra hur grovt du vill mala kaffet om du väljer en egen kaffekvarn. På så sätt kan du mala kaffe som är anpassad kaffekvarn espresso till finmalet kaffe till grövre malning som presskaffe. För oftast när du köper färdigmalet kaffe är de anpassat för vanliga elektriska kaffebryggare. Men du kanske hade föredragit en finare malning av kaffet till din kaffebryggare för att få ut ännu mer smak av ditt kaffe. Och hur vet du det om du inte köper en egen kaffekvarn?

Vill du veta mer varför du borde köpa dig en kaffekvarn kan du läsa det HÄR.


Vad kostar en kaffekvarn?

Att sätta ett fast pris på en kaffekvarn är svårt. Priset kan variera kraftigt om det är en manuell kaffekvarn eller elektrisk kaffekvarn. Det påverkas även om det är en kvarn för hemmabruk eller en mer kommersiell kvarn för baristor.

Är du ute efter en kaffekvarn till hemmet kan du hitta kvarnar från 100 kronor till flera tusen kronor. Är det din första kaffekvarn du är ute efter skulle vi dock rekommendera att du kollar på en kaffekvarn mellan 500 kronor till 1000 kronor. Här börjar kaffekvarn elektrisk och kaffekvarn manuell få lite bättre malverk och hålla en lite högre kvalité vilket såklart kommer att påverka utkomsten av dina kaffebönor.

Har du istället haft kaffekvarnar sen tidigare och är intresserad av att välja en kaffekvarn av högre kvalité tycker vi att du ska rikta in dig på ungefär 2000 till 3000 kronor. Här kommer det kvarnar som håller riktigt hög kvalité på malverket och klarar utan problem att mala espresso.

Så priset på kaffekvarn styrs mycket av vilken typ av kaffe du vill brygga, vad du tidigare har för erfarenhet av malning, samt vilka förväntningar du har på kaffet.


Vad är skillnaden på elektriska och manuella kaffekvarnar?

I grunden finns det tre olika varianter av kaffekvarnar; elektriska kaffekvarnar med knivar eller malskivor, eller de manuella kaffekvarnar vilket du vevar för hand. Generellt blir malningen mer jämn vid användning av skivor än med knivar. Elektriska kvarnar går snabbare att använda än vad manuella gör. Bägge har sina för och nackdelar. Är du intresserad av att läsa mer kring vad det finns för varianter på kaffekvarnar, kan du läsa mer om det i vår artikel; Varianter av kaffekvarnar.

Manuella kaffekvarnar

Överallt i världen gillar baristor använda sig av manuella kaffekvarnar. De mest populära märkerna har ofta ett keramiskt malverk av en hög kvalitet som ger en jämn malning av kaffet. Är du en resande kaffeälskare kan en manuell kaffekvarn vara ett väldigt praktiskt redskap. Att mala sitt kaffe direkt ner i en Aeropress kan vara en perfekt kombo för vilken kaffefantast som helst, som önskar den perfekta koppen kaffe var hen än befinner sig – i båten, på vandringen eller vid en brasa i skogen.


Kaffekvarnar hur fungerar de?

En bra kaffekvarn kan mala kaffebönorna utan att avge någon värme. Värme ifrån malverket kan nämligen påverka kaffebönornas smak och deras eftersmak. För att hitta en kaffekvarn som avger så lite värme som möjligt rekommenderar vi att du väljer en kvarn som har koniska skivor i sitt malverk. Dessa maler jämnare och håller oftast en högre kvalité på malverket. Kvalitén på malningen är viktigt beroende på vilken bryggmetod du använder dig av. Gör du handbryggt kaffe som som exempelvis presskaffe bör du ha ett gröve malt kaffe. Samtidigt som kaffe till en traditionell kaffebryggare, ska du ha mer finmalet kaffe.


Vad har kaffekvarnen för huvudfunktion?

Den primära uppgiften för en kaffekvarn är att mala bönor och hjälpa till att få fram så mycket smak ifrån kaffet som möjligt. Beroende på hur din kaffekvarn maler kaffet så kommer det att påverka hur ditt kaffe smakar i slutändan. Många anser att värmen som kan avges ifrån malverket kan påverka hur smaken ifrån kaffebönorna kommer ut. Så kortfattat ska en bra kaffekvarn mala kaffe långsamt och jämnt för att göra riktigt gott kaffe. Så ska du köpa en ny eller din första kaffekvarn kan det vara bra att följa våra guide till kaffekvarn bäst i test för att du snart ska kunna dricka riktigt gott kaffe hemma.


Rengör din kaffekvarn

Har du märkt att det börjar bli “dammigt” i din kaffekvarn med små rester utav malet kaffe? Detta är rester av kaffebönor som har blivit kvar i din kvarn efter varje malning. Att rengöra sin kvarn regelbundet är att rekommendera för att behålla den goda smaken du får av dina malda bönor.

Vill du ha en mer utförlig beskrivning om hur du gör, kan du läsa vår steg för steg beskrivning; Rengörning av kaffekvarnar.


Dosering av kaffe

Är du osäker på hur du ska dosera ditt kaffe för att få ut maximal smak av det? Hur kaffet kommer att smaka styrs av vilken malgrad ihop med extraheringstiden på kaffet. Med ett finmalet kaffe blir extraheringstiden längre och vice versa. Därför skiljer rekommenderad malgrad på kaffe som presskaffe där vattnet ligger ihop med bönorna och på traditionell elektrisk kaffebryggning där vattnet rinner igenom kaffebönorna.

Vill du lära dig mer hur du doserar kaffe? Läs vår guide Dosering av kaffe för att lära dig mer.


Testets utförande

I vår sammanställning av manuell kaffekvarn bäst i test listar vi allt det du behöver veta för att köpa en ny kaffekvarn. Kaffekvarnarna har valt ut ifrån vilka som är populärast på marknaden och de som har flest köp och hög popularitet hos olika konsumentsidor. Vi har sedan plockat ut den text vi upplever kan hjälpa dig i ditt beslut för vilken kaffekvarn som passar dig bäst.

Informationen är samlad utifrån egen erfarenhet av manuella kaffekvarnar, samt sammanställningar av information ifrån tillverkarens sidor, andras undersökningar. Källor till informationen finns längre ner på denna sida.

Är du kanske mer intresserad av en elektrisk kaffekvarn? Tar gärna del i vår sammanställning av; Bästa elektriska kaffekvarn.


FAQ Manuella kaffekvarnar

Är manuella kaffekvarnar bättre än elektriska?

Det beror helt på! Elektriska kaffekvarnar kan vara smidiga då de kan mala en större mängd kaffe på kortare tid. Samtidigt finns det en charm med att stå för hand och mala ditt kaffe med en manuell kaffekvarn och känna hur doften sprider sig runt sig. Vill du ha mer kontroll på hur din malning går till och inte behöver mala större mängder kaffe, kan en manuell vara en bra väg att gå. Men kommer du mala ofta och mycket, kan en elektrisk vara ett bättre alternativ.

Vilken är den bästa manuella kaffekvarnen?

I våran sammanställning av manuella kaffekvarnar tycker vi att Zassenhaus Brasilia manuella kaffekvarn är en värdig vinnare av bästa manuella kaffekvarnen. Zassenhaus är kända för att göra kvalitativa malverk till både salt & pepparkvarnar, samt kaffekvarnar. Köper du denna kvarn kommer du inte att ångra dig.

Vad skiljer en manuell kaffekvarn mot en elektrisk?

De elektriska kaffekvarnarna har en motor som roterar kvarnverket och maler bönorna åt dig. Då till skillnad ifrån manuella kaffekvarnar där du maler bönorna för hand.


Källor till manuell kaffekvarn bäst i test

1. Zassenhaus Brasilia kaffekvarn manuell

Morningcallcoffeestand.com
Grinderguide.co.uk

2. Hario Skerton Plus kaffekvarn manuell

Businessinsider.com
homegrounds.co
Handlasmart.se
Trustedcoffeereviews.co.uk

3. Peugeot Nostalgie Manuell kaffekvarn

The Coffee Maven – Peugeot Nostalgie Hand Coffee Mill Review
Kökets favoriter
Kitchentime

4. Rhinowares Rhino Grinder kaffekvarn manuell

Coffeehit.co.uk
Rhinocoffeegear.com
Fortressofsolitude.co.za