Kaffebryggare med kvarn bäst i test

Har du svårt att bestämma sig för om du ska skaffa kaffebryggare och en separat kaffekvarn? Varför inte välja en kaffebryggare med inbygd kvarn?! Vi sammanställer fyra olika kaffemaskiner med kvarn så du slipper fundera på vilken du ska välja av kaffebryggare med kvarn bäst i test 2023.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattade kaffebryggare med kvarn

BILD

EGENSKAPER

PRIS

Bäst i test kaffebryggare med kvarn

KAFFEBRYGGARE MED KVARN BÄST I TEST

AromaFresh Glass

Positivt: Går styra om du vill mala eller använda malet kaffe, Flera nöjda kunder
Egenskaper: Stor behållare, Löstagbara delar, Lätt att rengöra

BRA KAFFEBRYGGARE MED KVARN

Severin KA 4810

Positivt: Rekommenderas av Jeff Hoffman, Lätt att rengöra, höga betyg i flera tester
Egenskaper: Flera malningsgrader, burr grinder, enkel att rengöra

BRA KAFFEBRYGGARE MED KVARN

Russell Hobbs

Positivt: Tystate kvarnen, storebror till Wilfa Aroma Svart, snygg design, tar lite plats
Egenskaper: 40 malningsgrader, burr grinder, enkel att rengöra

Philips Grind & Brew

Positivt: Kan mala espresso, flest inställningar, bäst malningskvalite, maler både espresso och andra metoder
Egenskaper: Burr grinder, väldigt precis malningsmängd, klarar mala alla bryggmetoder

Bästa kaffebryggaren med kvarn 2023

1. AromaFresh Glass kaffebryggare med kvarn

Bäst i test kaffebryggare med kvarn

Kaffebryggare med kvarn bäst i test

Egenskaper

 • 4.7 av 5 Stjärnor hos Melitta
 • 4 av 5 Stjärnor hos Trusted Reviews
 • Kan brygga flera koppar kaffe
 • Ställbar inbygd kvarn

Aromafresh Glass är en kaffebryggare med kvarn av Melitta som har i flera recensioner fått positiv respons där samtliga är nöjda med bryggningen och smaken av kaffet. Knappen på sidan som låter dit välja mellan att mala kaffe eller använda färdigmalet ses väldigt positivt. Den största nackdelen är att vattentanken inte är löstagbar utan du måste fylla på behållaren med en separat kanna varje gång du ska brygga kaffe.

Melitta beskriver AromaFresh att, enligt dom, ge en garanterar utsökt kaffearom och maximal färskhet. Deras integrerade kvarn gör att du först kan mala kaffebönorna och därefter justera malningsgraden och kaffestyrkan efter dina individuella preferenser. Sedan hälls hett vatten på det malda kaffet, så att kaffearomerna tillåts frigöra optimalt. Resultatet blir ett aromatiskt kaffe för en bra start på dagen.

Med ett tryck kommer kaffemaskinen att mala ditt kaffe och brygga med hjälp av vattnet i tanken. Viktigt att tänka på dock är att maskinen kan endast dosera kaffet för själva malningen av kaffet. Så om du trycket för att brygga en kopp kaffe men du har vatten för två koppar kaffe, så kommer maskinen mala bönor för en kopp, men den använder allt vatten som finns i behållaren. Så tänk på detta när du fyller behållaren med vatten, så du inte riskerar att få utspätt kaffe.

Föredrar du ibland att använda dig av färdigmalet kaffe, kan du enkelt trycka på en knapp på din maskin som stänger av kvarnen och du kan brygga kaffe som i en traditionell kaffebryggare.

Kaffebryggaren kommer med en en burr grinder i rostfritt stål vilket du kan justera malningsgraden på. Men eftersom maskinen primärt är tänkt för att brygga bryggkaffe, rekommenderar vi att du använder dig av mellanläget. Väljer du en finare malning kommer kaffet bli mycket mer bittert och skarpt.

Melitta Aromafresh kommer med flera lösdagbara delar vilket underlättar vid rengörning. Melitta rekommenderar att du rengör maskinen regelbundet och inte lämnar vatten i tanken som inte ska användas direkt. Du kan läsa mer på Melittass hemsida om hur du rengör maskinen.

Melitta har designat en kompakt maskin som ör lite högre än traditionella bryggare. Behållaren på 1.5 liter låter dig brygga kaffe till hela familjen samtidigt som du enkelt kan få en färskbryggd kaffe med nymalna bönor på morgonen.

2. Severin KA 4810 kaffebryggare med kvarn

Bra kaffebryggare med kvarn

Egenskaper

 • 4.7 av 5 Stjärnor hos Bagaren och kocken
 • 4 av 5 stjärnor hos Trusted Reviews
 • Inbyggd Silent-funktion

Severin kaffebryggare med inbyggd kaffekvarn upplevs generellt väldigt positivt i recensioner av konsumenter. Maskinen klarar att brygga upp till 10 koppar kaffe med en 1000w stark motor till kaffekvarnen. Du kan enkelt justera vilken malgrad du vill ha till kaffet eller om du vill använda dig av färdigmalet kaffe istället för att mala ditt egna. Den största nackdelen som upplevs med kaffebryggaren är att den inte lika bra på att bibehålla värmen som andra konkurrerande maskiner har.

Via den inbyggda display som finns på maskinen kan du tidsinställa kaffet för att ha bryggt tills att du går upp på morgonen. Displayen hjälper dig också justera flera av de funktioner som finns på maskinen. Tyvärr är behållaren för vatten även här fastbyggd, vilket gör att du behöver fylla på bryggaren med vatten med hjälp av tillhörande kanna.

Severin har byggt en kaffemaskin som tas emot positivt av flera konsumenter och rekommenderas till dig som vill mala ditt egna kaffe i samband med bryggning genom traditionell elektrisk kaffebryggning.

3. Russell Hobbs kaffebryggare med kvarn

Bra kaffebryggare med kvarn

Egenskaper

 • 4.7 av 5 Stjärnor hos Techadvisor
 • Inbyggt kaffefilter
 • Fem olika malningsgrader

En av de billigaste maskinerna på marknaden vilket kan brygga upp till 12 koppar kaffe. Maskinen låter dit styra malgrad och om du vill använda den inbyggda kvarnen eller inte. Russell Hobbs kaffebryggare kommer med ett inbyggt kaffefilter vilket gör att du inte behöver fundera på att köpa och fylla på kaffefiltren i ditt förråd. Du kommer alltså alltid kunna brygga kaffe så länge du har bönor hemma.

I några recensioner upplevs kaffekvarnen som något högljudd, samtidigt som själva bryggningen är väldigt tyst. Maskinen kommer dock med en inbyggd timer, vilket gör att du kan styra när du vill att ditt kaffe ska vara klart. Så du kan enkelt sätta en timer och bestämma att kaffet ska vara bryggt och klart när du går upp på morgonen.

Maskinen låter dig ställa in kvarnen till upp till fem olika malgrader för att mala ett kaffe som du tycker om. Precis som de andra kaffekvarnarna sitter vattentanken fast på maskinen. Vilket även här betyder att du får fylla på ditt kaffe med hjälp av tillhörande kaffekanna.

4. Philips Grind & Brew kaffebryggare med kvarn

Egenskaper

 • 3.8 av 5 stjärnor hos Philips
 • Två separata behållare för olika bönor
 • Brygger gott kaffe

Denna kaffebryggaren ifrån Philips kommer med den smarta designen att ha två separata bönhållare så du kan variera mellan olika bönor till ditt kaffe. Kvarnen kommer med konisk form vilket ska ge dig en en jämn bra malning av kaffet. Bryggaren låter dig även ställa in kaffet mellan tre olika inställningar, milt, vanlig och stark. Maskinen kommer även med inbyggt dropstop vilket gör att du kan ta ifrån kaffet utan att kaffe kommer utanför.

I många recensioner upplevs kvarnen brygga en god kopp kaffe men tappar tycke i dåligt byggd och högljudd. Flera konsumenter har rapporterat in problem med lock och knappar efter en längre tids användning där vissa har luckor som helt lossnat ifrån deras bryggare.

I övrigt är Philips kaffebryggare en snygg design som kommer att se snygg ut ditt kök.

Köpguide kaffebryggare med kvarn

Vad kan vara bättre än att ställa in en bryggare så att när du vaknar på morgonen så är kaffet redan malt och bryggt åt dig? Att också ha möjligheten att både kunna välja mellan att mala sitt kaffe precis innan bryggning eller använda färdigmalet, då kan en kaffebryggare med inbygd kaffekvarn vara något för dig. Att använda en bryggare med inbygd kvarn kan spara dig tid och mindre handpåläggning i din bryggning. Precis det här kan en kaffebryggare med inbygd kvarn göra för dig. Tillskillnad ifrån traditionell bryggning som kan kräva separata kvarnar och extra bryggmetoder som tar plats i köket, kan denna lösningen göra allt i ett.

Så vad kan du tänka på när du ska köpa en ny bryggare?

Är vattentanken löstagbar?
Flera kaffebryggare kommer med vattentanken fastbyggd på bryggaren. Det här gör att du som användare behöver använda den separata kaffekannan för att fylla på behållaren med vatten inför varje bryggning. Det här är något som förekommer på de flesta kaffebryggare på marknaden. Men är detta något som du inte vill göra, kolla då efter en bryggare med löstagbar tank.

Kan kaffekvarnen stängas av?
Att kaffekvarnen ibland kan stängas av kan vara bra. Vissa av de kaffebryggare med inbyggda kvarnar har relativt hög volym på kvarnen. Så vill du brygga kaffe på morgonen utan att riskera att familjen vaknar, så kan det vara bra om det finns möjlighet att stänga av kvarnen.

Det är också fördelaktigt om du ska brygga flera koppar kaffe till en hel familj. Det kan finnas en begränsning i bönbehållaren med hur många bönor de klarar hålla och därför hur mycket de klarar att brygga. Fundera därför på om du ska köpa en bryggare där kvarnen går att stänga av. Som tur är så kan samtliga kvarnar i våran undersökning kaffebryggare med kvarn bäst i test stänga av sina kvarnar.

Hur länge kan värmeplattan vara på?
Beroende på över hur långt tid du dricker ditt kaffe kan det vara bra att fundera på hur länge värmeplattan kan vara på. Är du en person som dricker upp nästan allt kaffe direkt, är du kanske inte i samma behov av att hålla kaffet varmt, som personen som dricker sitt kaffe över en längre tid.

Hur mycket kaffe vill du brygga?

Beroende på hur många i familjen ni är eller hur mycket kaffe du vill brygga, kan det vara bra att fundera på kapaciteten av kaffebryggaren.

Lever man ensam eller med en partner behöver inte kaffebryggaren så mycket kapacitet då du oftast troligen kommer att brygga två till tre koppar i taget. Är det så att ni är en större familj eller ni ofta ha besök av bekanta, så kan det vara bra att ha en bryggare som har kapacitet för lite mer.

Det går också åt andra hållet, att om ni är två i hushållet men köper en maskin som främst vill göra flera koppar kaffe, riskerar ni att mycket kaffe går till spillo och blir stående. Och detta är varken positivt för plånboken eller miljön.

Köpa helautomatisk eller droppbryggare?

Flera av de kaffebryggare med inbygd kvarn på marknaden låter dig välja mellan om du vill mala kaffet själv till din bryggning eller om du vill använda färdigmalet kaffe. Men det finns också helautomatiska kaffebryggare som gör hela jobbet åt dig. Sådana maskiner kan i många fall mala, brygga och göra en enklare cappuccino eller kaffe latte också.

De traditionella bryggarna tenderar vara lite billigare att köpa. De ger också dig möjligheten att själv styra hur du vill ha kaffet då du själv kan ställa in hur du vill att kaffet ska malas, hur mycket vatten du vill använda och flera andra faktorer.

En helautomatisk bryggare är oftast en lite mer påkostad maskin som är inställd i fabriken. Flera av dessa har vissa inställningar du kan göra själv, man inte lika fri som en vanlig droppbryggare. Med det sagt är den helautomatiska väldigt smidig då den kan göra allt åt dig, och de enda du behöver ha koll på att det finns vatten i maskinen och bönor i behållaren.

Vill du inte lägga mer tid än vad du behöver på att brygga ditt kaffe kan en helautomatisk bryggare vara ett bra alternativ till dig. Varför inte avnjuta en god espresso efter maten? Något som du inte kan göra lika enkelt med en droppbryggare.

Är ni dock flera som dricker kaffe i hushållet och flera gånger per dag, kan den traditionell kaffebryggare vara ett bättre alternativ då den oftast gör att du kan brygga fler koppar kaffe snabbare än vad en helautomatisk kan.

Och enligt mig personligen är det alltid godare när du kan själv styra byggprocessen genom att mala och väga upp vattnet du ska använda.

Rengör kaffebryggare med kvarn

Kaffebryggaren

Efter att använt kaffebryggaren en längre tid kan kalk byggas upp i bryggaren och behållaren. Kalk kommer att förvränga smaken på ditt kaffe och minska chansen att brygga en god kopp kaffe. Genom att rengöra bryggaren regelbundet kommer du få ut optimal smak på ditt kaffe.

Enklaste sättet att göra kaffebryggaren är att använda ättika. Gör så att du häller ättika i behållaren för vatten och startar den för bryggning. Ättikan kommer att hjälpa till att bryta ner kalk som finns i rören och gör då rent din bryggare. Efter rekommenderar vi att du brygger två gånger med nytt vatten för att skölja ut bryggaren och minska chanserna för ättika ska sitta kvar och sätta smak på kaffet.

För en mer ingående beskrivning hur du ska gå till väga kan du läsa vårt inlägg; Rengör din kaffebryggare

Kaffekvarnen

Kaffekvarnen precis som kaffebryggaren behöver regelbundet rengöras. Genom att lämna kvar rester ifrån dina kaffebönor i malverket kommer de att torka och all smak kommer att försvinna ifrån kaffet. Samt att du kommer få gamla kaffebönor i ditt kaffe.

Genom att regelbundet rengöra malverket kommer du alltid ha nya färska kaffebönor till ditt kaffe.

Enklaste sättet att rengöra sin kaffekvarn är att dra ut sladden och långsamt rengöra och putsa med hjälp av en borste. Men det går även bra att mala ris för att få med sig gamla spår av kaffebönor.

I vår guide; Rengör din kaffekvarn, går vi in djupare på olika metoder för att rengöra din kaffekvarn

Varför använda hela bönor istället för malda?

När man maler bönor så frigör man oljor och koldioxid som finns instängt i kaffebönan. När bönan då är mald kommer det malda kaffet sakta men säkert torka ut och tappa sin smak som har varit instängd i bönan. Väljer du istället att mala bönan direkt innan du ska använda den, så ökar sannolikheten att du får ut mer smak ifrån oljorna i bönan och på så sätt kan du få en godare kopp kaffe.

En annan fördel med att använda hela kaffebönor istället för malda är att du kan kontrollera malningsprocessen själv. De kaffet i butik som är färdigmalet har alltid samma malgrad. Men beroende på vilken typ av kaffe du vill brygga, ha malgraden på kaffet en väldigt viktig roll. Malgraden styr nämligen hur länge vattnet är i kontakt med kaffet och på så sätt också hur mycket smak vattnet får med sig ifrån kaffet.

Malt kaffe har även en kortare livstid än vad bönorna har, då oljor och instängd koldioxid redan har frigjorts ifrån kaffebönan. Till skillnad ifrån hela bönor där det fortfarande är instängt i kaffebönan.

En sista positiv sak med att mala sina bönor själv är nymalet kaffe doftar väldigt gott i ditt hem.

Hur kaffebryggarna med kvarn valdes ut

Att välja en kaffebryggare med en inbyggd kvarn kan vara det bästa av två världar. Du slipper ha två separata maskiner bredvid varandra som tar upp extra plats. Istället kan du ha en kaffebryggare där kvarnen är inbyggd och kan mala direkt ner i kaffefiltret. Hur smidigt är inte det?

I sammanställningen av denna köpguide för kaffebryggare med kvarn bäst i test har de mest populära maskinerna ifrån olika konsumentsidor samlats och sammanställts utifrån andra konsumenters upplevelse av produkten. Dessa produkter presenteras sedan på denna sidan med den information som kan vara avgörande vid val av en ny maskin för dig.

Sammanfattning kaffebryggare med kvarn

AromaFresh Glass kaffebryggare med kvarn är en kaffebryggare med inbyggd kvarn från Melitta som har fått positiv respons i flera recensioner. En knapp på sidan låter användaren välja mellan att mala kaffe eller använda färdigmalet kaffe.

Vattentanken är inte löstagbar, men integrerad kvarn gör att malningsgraden och kaffestyrkan kan justeras efter individuella preferenser. Maskinen kan mala kaffebönorna och brygga kaffe med hjälp av vattnet i tanken, men kan bara dosera kaffet för själva malningen.

Färdigmalet kaffe kan användas genom att trycka på en knapp som stänger av kvarnen. Kaffebryggaren har ett burr grinder i rostfritt stål som kan justera malningsgraden, men rekommenderas att användas på mellanläget för att undvika en bitter och skarp smak.

Löstagbara delar gör att maskinen lätt går att rengöra, men Melitta rekommenderar att den rengörs regelbundet och att vatten i tanken inte lämnas oanvänt. Maskinen är kompakt och har en behållare på 1.5 liter.

Severin KA 4810 är en annan kaffebryggare med inbyggd kvarn som har fått positiv respons i recensioner, med en inbyggd kvarn som gör det möjligt att välja malningsgrad och kaffestyrka. Kaffebryggaren har en digital display med olika program, men vattentanken är inte löstagbar.

Philips HD7761/00 är en kaffebryggare med inbyggd kvarn som också har fått positiv respons i recensioner, med en kvarn som kan justera malningsgraden och en löstagbar vattentank. Kaffebryggaren har också olika program och en digital display.

FAQ – Kaffemaskin med kvarn bäst i test

Vilken kaffebryggare med kvarn är bäst i test?

AromaFresh Glass är den kaffemaskin med kvarn som vi tycker är den som är bäst i test. Flera kunde som köpt denna är väldigt nöjda med både bryggningen och smaken av kaffet. Maskinen låter dig både välja mellan att mala ditt kaffe direkt i bryggaren eller att använda färdigmalet kaffe. En av nackdelarna med maskinen är att vattenbehållaren inte är löstagbar utan behöver fyllas på direkt. Men så är det även på flera andra kaffebryggare på marknaden.

Vilka fördelar fördelar finns det med en kaffebryggare med inbyggd kvarn?

En kaffebryggare med inbyggd kvarn får fram smakerna bättre. Det är precis efter du har malt kaffebönorna som smaken är som starkast. Du kan också få din kaffekopp precis som du vill ha den genom att välja bönor själv. Utforska en värld av kaffebönor och mixa dem efter ditt eget tycke!

Kan jag använda olika sorter av kaffe i en kaffebryggare med inbyggd kvarn?

Ja, det kan du. Vill du, så kan du göra så att du endast fyller på med den mängden kaffe du vill ska mala inför bryggning. Men en av anledningarna att flera köper en kaffebryggare med inbyggd kvarn är hur smidigt det är att den både maler och gör kaffet till dig.

Kaffemaskinen Philips Grind & Brew och exempelvis två separata behållare vilket gör att du kan variera mellan vilket kaffe du vill att den maler åt dig.

Källor kaffebryggare med kaffekvarn

Wilfa Aromafresh Glass

Melitta – Aromafresh Glass
Trusted reviews – Melitta Aromafresh

Severin KA 4810

Severin – KA 4810 Coffee maker with grinder
Bagaren och kocken – Severin Termoskaffemaskin

Russell Hobbs

Techadvisor – Russell Hobbs Chester Grind and Brew 22000 review
Ginza – Russell Hobbs

Philips Grind & Brew

ComputerSalg – Philips Grind & Brew HD7769
Philips – Kaffebryggare Grind & Brew