Kaffekvarn Espresso bäst i test

Sammanfattade espresso kaffekvarnar

BILD

EGENSKAPER

PRIS

Sage smart grinder pro

BÄSTA espreosso KAFFEKVARNEN

Sage the smart Grinder Pro

Positivt: Bäst i test i flera recensioner, snygg, jämn malning
Egenskaper: 30 malningsgrad, burr grinder

BÄSTA alternativ KAFFEKVARNEN

Sage Dose Control Pro

Positivt: Höga poäng i flera tester, Bra alternativ för sitt pris
Egenskaper: Flera malningsgrader, Burr grinder

BÄSTA budget espressokvarn

Graef CM 702

Positivt: Bra instegskvarn, Väger lite
Egenskaper: Konisk burr grinder, Byggd i plast

Tystaste espreosskvarnen

Eureka Mignon Silenzio

Positivt: Inbyggd timer, Väldigt tyst, Väldigt bra på finmalning, Välkänt märke
Egenskaper: Burr grinder, Tystast på marknaden

Bästa premium espressokvarnen

Eureka Mignon Perfetto

Positivt: Välkänt märke, Otroligt bra malningskvalitet
Egenskaper: Burr grinder, bästa premium, Tyst kvarn

Bästa espresso kaffekvarn hemma

1. Sage the smart Grinder Pro

Kaffekvarn espresso bäst i test

Kaffekvarn espresso bäst i test

Produktegenskaper

 • Check 10 av 10 stjärnor hos TrustedCoffeeReviews
 • Check 8 av 10 hos Tek.no
 • Check Bäst kaffekvarn espresso enligt coffeeblog.co.uk
 • Check Kaffekvarnens favorit för espresso
 • Check Burr Grinder

Sage Smart Grinder Pro är en av våra absoluta vinnare när det kommer till att göra malning för espresso. Sage Grinder Pro är en intelligent maskin som gång efter gång leverera en jämn malning gång efter gång. Den elektriska kaffekvarnen har ett koniskt kvarnverk och har allt som krävs för att kunna göra en bra espresso malning.

Kvarnen upplevs som enkel att använda och kan även få en nybörjare att göra en bra malning till espresso. Tack vare att den kommer med flera inställningar kan du enkelt justera kvarnen till att mala allt ifrån espresso till en grövre malning för franskpress. Kvarnen kommer med tillhörande portafiler samt en behållare som kan samla upp kaffet om du ska transportera det eller använda det till en annan bryggmetod.

Med sin stilrena design passar denna espresso kaffekvarn bra in i köket. Kvarnen använder sig av IQ-teknologi för att garantera att du alltid får samma mängd kaffe varje gång du maler dina bönor. När du använder den kan du välja mellan ‘cups’ till franskpress eller filter och ‘shots’ till espresso, för att få en exakt mängd till din bryggmetod.

Kvarnen kommer utrustad med en LCD-skärm som gör att du enklare kan justera inställningar för kvarnen och snabbare få en överblick på dom. Denna kaffekvarn ifrån Sage har möjlighet till 25 olika malningsinställningar. Vilket är färre än lillebror Sage the Dose Control Pro. Detta kommer dock inte hindra dig ifrån att att mala flera olika malningsgrader.

Det nymalda kaffet har gett en ny dimension åt kaffedrickandet. Jag har helt slutat med mjölk i kaffe.
– Anna

Kund hos Cervera

Sage The Smart Grinder Pro är inte den dyraste av kvarnarna på denna sidan. Men med ett pris på nästan 3000 kronor i normalpris, finns det många som tar ett steg bakåt. Är du dock ute efter en kaffekvarn för att mala espresso är det en summa du kan behöva betala.

2. Sage The Dose Control Pro

Bra alternativ kaffekvarn espresso

Bra alternativ kaffekvarn espresso

Produktegenskaper

 • Check 4 av 5 stjärnor på Sages hemsida
 • Check 4.5 av 5 stjärnor från konsumenter hos Crema Shop
 • Check 4.2 stjärnor av 5 hos Qualityreview
 • Check Burr grinder
 • Check Bra alternativ för priset

Sage Dose Control Pro är lillebror till kvarnen Smart Grinder Pro. Kvarnen har 60 inställningar för malgrad vilket gör det snabbt och enkelt att justera malningen till hur du vill ha det. Kvarnen kommer med en burr grinder och en stark motor för att ge dig en långsam malning och få ut maximal smak på kaffet. På framsidan kan du även enkelt vrida på på en timer för att kontrollera hur länge du vill att kvarnen ska mala. På så sätt kan du kontrollera mängden kaffe du vill få ut vid varje malningstillfälle.

Kvarnen upplevs av flera konsumenter som en hög kvalitativ produkt som kommer ge dig en jämn regelbunden bra malning. Tack vare den digitala inställningen för malningstid och använda sig av en bra kvarn, kommer du få en konsistent malning. Produkten är rejält byggd och står stadigt på bänken under hela malningsprocessen.

Det enda negativa vi egentligen kan hitta med denna kvarnen är att det inte finns någon annan behållare att mala i än till medföljande portafilter. Det går såklart ställa något annat under för att samla upp de malda kaffet. Men det vore samtidigt trevligt om man fick med en behållare som kunde samla upp kaffet till en, istället för hitta en alternativ lösning själv.

3. Graef CM 702

Bästa budget kaffekvarn espresso

Bästa budget kaffekvarn espresso

Produktegenskaper

 • Check 4.2 av 5 hos qualityreview.co.uk
 • Check 2 av 5 hos Kitchentime
 • Check Bra instegsmodell på kaffekvarn
 • Check Burr grinder

Graef CM 702 är den billigaste kvarnen för espresso i denna sammanställning. Kvarnen har ett korniskt malverk av typen Burr grinder. behållaren på toppen rymmer 250 gram kaffe och behållaren rymmer 100 gram malt kaffe. Kaffekvarnen är enkel och smidig och fungerar bra som en instegskvarn. Till skillnad ifrån många andra kvarnar så är denna gjord i plast istället för rostfritt stål. Det här gör att kvarnen väger mindre än andra och kommer därför inte stå lika stadigt på köksbänken. Det är också större risk att något i kvarnen går sönder vid regelbunden användning.

Kvarnen kommer med tillhörande portafilter som du kan använda till din espresso bryggare. Tyvärr följer ingen annan uppsamlare med till kvarnen. Det är dock gott om utrymme på plattan för att ställa exempelvis en franskpress eller en större mugg för att samla upp kaffet.

En konsument upplever att den ibland inte höll samma malningsgrad efter varje malning. Men de är också en av de få negativa sakerna vi kan hitta av denna kaffekvarn för det låga priset som den har.

Graef CM 702 har även en storebror, Graef CM 800. Denna är istället tillverkat av aluminium och är på så sätt lite stadigare byggd.

4. Eureka Mignon Silenzio

tystaste espresso kaffekvarn

tystaste espresso kaffekvarn

Produktegenskaper

 • Check Bra byggd
 • Check Steglös inställning av malningsgrader
 • Check Excellent malning vid fin malning
 • Check Mindre bra malning vid grövre malning
 • Check Svårt att justera mellan malgrader
 • Check Burr grinder

Mignon Silenzio är en av Eurekas tysta och omtyckta espressokvarnar och tillhör en av de billigaste i deras breda utbud. Kvarnen kommer med tillhörande gaffel i plast tillsammans med inkluderad portafilter. Kvarnen är utrustad med en 50mm burr grinder i rostfritt stål, vilket ger en jämnare och finare malning av kaffet. En av styrkorna med Silenzio är att den är väldigt jämn i malningen när den maler finmalet. Tyvärr tappar den lite konsistens när den justeras till grövre malning.

Kvarnen har även en inbyggd timer vilket kan justeras mellan 5 och 60 sekunder. Det här gör att du enklare kan justera hur länge du vill mala dina bönor, om du exempelvis vill mala något annat än espresso. Men är det espresso du primärt vill mala, så maler kvarnen så länge portafiltret sitter i gaffeln och slutar så fort du tar bort den. Då slipper du tänka på tiden eller att du riskerar att mala för mycket kaffe.

Eureka etablerades 1920 och har sedan dess varit ett respekterat företag inom kaffeindustrin. Efter flera år på marknaden är de kända för att producera kaffe och espressokvarnar av hög kvalité. Eureka har flera kvarnar i olika prisklasser vilka är handtillverkade i Italien.

50mm rostfri stål burr grinder | Stålchassi | Steglös justering | Ljudisolerad | 1-60 sekunder timer | Doseringslös | Dimensioner (h x w x d): 13.87″ x 4.75″ x 5.5″ | Vikt: 5.5 kg | Burr speed: 1350 RPM | Bönhållare kapacitet: 300g

Kvalitemotor och malverk med ett tjockt metallhölje. Den primära egenskapen för Silenzio är hur tyst den är. Motorn är inkapslad med ljuddämpande material vilket gör den väldigt tyst för att mala kaffe. Bristfälligt är att bönhållaren och gaffeln till portafiltret är tillverkad i plast. De har dock valt att lägga pengarna på de viktigaste delarna till kvarnen.

Kvarnen är kapabel att mala för flera bryggmetoder som traditonellt bryggkaffe eller franskpress. Detta är dock inget som rekommenderas. Kvarnen justeras via ett vred ovanpå kvarnen. Det som händer där dock inte att kvarnen själv justeras. Istället justeras höjden på själva kvarnen i malverket, vilket gör att större bitar kan falla igenom. Vill du som justera kvarnen mellan exempelvis espresso och bryggkaffe, måste du snurra vredet flera varv. Något som gör det väldigt svårt att hitta tillbaka till där du var tidigare. Silenzio kommer kunna mala hög kvalité på malningen för espresso. Men har du tänkt att även mala annat med kvarnen, rekommenderar vi att du istället väljer en annan kvarn.

En av de stora fördelarna med Silenzios malsystem är att på grund av kvarnen har en justeringen av malen på botten. Det gör att när du öppnar upp kvarnen för rengörning, så förlorar du inte inställningarna för malverket. Bönmataren på toppen har ett stop, vilket gör att du kan lyfta av den även ifall den är full, för att kunna rengöra malverket och slippa tömma behållaren först.

Sammanfattningsvis är Eureka Mignon Silenzio en simpel espresso kaffekvarn som funkar exceptionellt bra för sitt pris. Eureka har fokuserat på att bygga med hög kvalité där det är viktigt. Har du tänkt att bara använda denna kvarnen för att mala espresso kommer Silenzio vara en perfekt kaffekvarn som kommer att tjäna dig väl i köket.

5. Eureka Mignon Perfetto

Premium kaffekvarn espresso

Premium kaffekvarn espresso

Produktegenskaper

 • Check Bästa premium kaffekvarnen för espresso
 • Check Fler valmöjligheter och inställningar på kvarnen
 • Check Levererar kvalitativt malningsresultat
 • Check Platt Burr grinder

50mm rostfri stål burr grinder | Stålchassi | Steglös justering | Ljudisolerad | 1-60 sekunder timer | Doseringslös | Dimensioner (h x w x d): 350mm x 120mm x 180mm | Vikt: 5.6 kg | Burr speed: 1350 RPM | Bönhållare kapacitet: 300g | Motor: 310W

Mignon Perfetto är en av de dyraste maskinerna i sammanställningen. Kvarnen är utrustad med en bönbehållare som rymmer 300 gram kaffe och en kraftfull motor på 310 Watt. Den är övervägande populär på flera konsumentsidor där enstaka personer haft problem med den digitala displayen vilket kvarnen är utrustad med.

Kvarnens malverk är rustad med en platt burr grinder vilket hjälper till att riktigt krossa bönorna och inte låter för stora bitar av kaffet falla igenom vilket kan ge en ojämn malning. Detta till skillnad ifrån koniska burr grunder som är mer ojämna i ytan och inte alltid levererar lika jämna och konsistent malning.

Precis som sin lillebror Silenzio så är Perfetto en väldigt tyst espressokvarn. Så tyst att du kan mala ditt kaffe samtidigt som du pratar i telefon utan att den stör. Eureka har även en pattenterat kvarninställningar på sina kaffekvarnar.

Perfetto till skillnad ifrån sina syskon har en inbyggd digital kontroll för justera inställningar på kvarnen, så som malningstid. Kvarnen låter dig även spara upp till två av dina favoritinställningar så du enkelt kan hitta mellan dom och snabbare ta dig tillbaka.

Till skillnad mot Silenzio är denna enklare och bättre på låta dig justera mellan olika bryggmetoder. De steglösa vredet är i färgskala vilket gör att du enklare kan hitta mellan olika malningsgrader. Vilket också gör det enklare att hitta tillbaka till den du gillar. Samtidigt kommer Eureka Perfetto med fler justeringar för malningen, vilket låter dig vara mer precis med malgraderna.


Köpguide espresso kaffekvarnar

Att köpa en kaffekvarn kan kännas svårt och utmanande. När du går in på de stora elektronikkedjornas sidor finns en hel uppsjö med olika märken och modeller och kaffekvarnar. Du har troligen någon gång fått nymalet kaffe när du besökt något av dina lokala caféer. Eller så har du kanske läst något på internet om att mala sitt egna kaffe. Men det finns flera saker att tänka på. Här kommer några av de vanligaste sakerna.

 • – Vill du ha en manuell eller elektrisk kvarn?
 • – Ska kvarnen vara utrustad med malskivor eller knivar?
 • – Hur stor ska kapacitet vara? Är ni flera i familjen som dricker kaffe, så kanske ni ska fundera på en med stor behållare.
 • – Vill du kunna mala bönor till flera olika bryggmetoder? Eller räcker det med att du kan mala din favorit?
 • – Dricker du kaffe när resten av familjen sover? Då kanske du ska fundera på en kaffekvarn som inte låter så mycket.
 • – Hur mycket plats har du för en kvarn – ska den stå framme på köksbänken eller få plats i ett köksskåp?
 • – Är den enkel att använda?
 • – Är det lätt att rengöra maskinen?

Vi skiljer på två typer av kaffekvarnar, manuella och elektriska. De elektriska maler kaffet fort och effektivt, medan de manuella är oftast tystare och kräver manuellt vevande för att mala dina kaffebönor. Utöver det kan du behöva ta hänsyn till kapacitet och malverk när du väljer din kaffekvarn.

När det kommer till kaffekvarnar finns det en tumregel att göra en espresso kräver att du maler dina kaffebönor väldigt fint. Att mala kaffe till en pressobryggare klarar du dig bättre med en grövre malning.

Att mala ditt kaffe väldigt fint gör att det tar längre tid för vattnet att passera och således filtrera dem. Den finare malningen av kaffe används främst till espresso, turiskt kaffe eller när du använder dig av en mokabryggare. Det motsatta gäller för en grövre kaffemalning. Vattnet passerar de malda kaffet snabbare och har på så sätt mindre kontakt med kaffet. Vilket lämpar sig bättre för filterkaffe, pour over eller presskaffe.

espresso kaffekvarnar

Manuella kaffekvarnar kan vara en snygg inredningsdetalj i din bostad. Vill du inte ha din kaffekvarn framme brukar de inte ta så mycket plats. Vilket gör det enkelt att ställa in kvarnen i ett skåp eller ner i en låda. En fördel med de manuella kaffekvarnarna att de generellt är tystare än elektriska, delvis för att det inte finns en elektrisk motor som driver malverket. Något som gör det enklare att mala kaffe tidigt på morgonen utan att väcka hela familjen. De manuella alternativen är även väldigt enkla att rengöra, vilket gör att du slipper ha kvar gamla kafferester i malverket.

Visste du att du ibland behöver rengöra din kaffekvarn för att få ut maximalt med smaker. Läs gärna våran steg för steg beskrivning för att lära dig hur du kan gå till väga; Rengörning av kaffekvarnar.

Läs även vår stora undersökning av både manuella och elektriska kaffekvarnar. Här kan du läsa mer om vanliga frågor. Vad skiljer kaffekvarnar manuella mot elektriska kaffekvarnar och mycket mer.

Testets utförande

I vår sammanställning av manuell kaffekvarn bäst i test listar vi allt det du behöver veta för att köpa en ny kaffekvarn. Kaffekvarnarna har valt ut ifrån vilka som är populärast på marknaden och de som har flest köp och hög popularitet hos olika konsumentsidor. Vi har sedan plockat ut den text vi upplever kan hjälpa dig i ditt beslut för vilken kaffekvarn som passar dig bäst.

Informationen är samlad utifrån egen erfarenhet av manuella kaffekvarnar, samt sammanställningar av information ifrån tillverkarens sidor, andras undersökningar. Källor till informationen finns längre ner på denna sida.

Sammanfattning espresso kaffekvarn bäst i test 2024

Letar du efter en manuell kaffekvarn till dig eller någon annan? I denna sammanfattning av kaffekvarnar sammanställer vi manuella kaffekvarnar, i olika prisklasser och delar med oss vilken eller vilka vi tycker är ett bra val.

I vårt sammanställda manuella kaffekvarn test är Zassenhaus Brasilia den bästa manuella kaffekvarnen. Den kommer med det bästa malverket på marknaden med 25års garanti. Kvarnen har en stor behållare vilket klarar mala för flera koppar och med sin stilrena design kommer den platsa bra i ditt kök.

Se hela listan av manuella kaffekvarnar.

Källor till kaffekvarn espresso bäst i test

Sage Smart Grinder Pro

coffeeblog.co.uk – Sage Smart Grinder Pro
TrustedCoffeeReviews – SAGE THE SMART GRINDER PRO
Tek.no – Sage Smart Grinder

Sage the dose control pro

Sageappliances.com – Sage the Dose Control Pro
Cremashop.se – Sage the Dose Control Pro
Qualityreview.co.uk – Sage Dose Control Pro

Graef CM 702

Qualityreview.co.uk – Graef CM 702 Reviews
Kitchentime.se – Graef CM702
Tretti.se – Graef 702

Eureka Mignon Silenzio

Coffeeblog.co.uk – Eureka Mignon Review, Plus Specialita Vs Silenzio & More.
Thecoffeefolk.com – Eureka Mignon Silenzio

Eureka Mignon Perfetto

Amazon.com – Eureka Mignon Perfetto
Coffeeblog.co.uk – Eureka Mignon Review
Eureka.co.it – Eureka Mignon Perfetto
Bagarenochkocken.se – Eureka Perfetto