Svalkande kaffedrinkar

Svalkande kaffedrinkar

På sommaren kan det ibland vara gott med en svalkande kaffedrink istället för en varm kopp kaffe. Vi kommer i denna artikeln gå igenom olika alkoholfria kaffedrinkar som passar bra när solen står som högst på dagen och du ändå är sugen på en god kopp kaffe. För att göra kaffet ännu godare kan du samtidigt läsa våran guide till den bästa kaffekvarnen 2024 så du alltid får kaffet nymalet när det är dags för en kopp. När du gör iskaffe behöver du göra kaffet lite starkare, något du kan göra på två sätt. Antingen maler du kaffet lite finare för att vattnet ska vara i kontakt längre med kaffet, eller så doserar du kaffet starkare än vanligt. Du kan läsa mer om de i våra guider; Malningsgrad av kaffet och Dosering av kaffe.

Sommarens svalkande kaffedrinkar

Iskaffe

Iskaffe – Att dricka en kopp kaffe är aldrig fel. Men att dricka en rykande het kopp kan kännas fel i sommarvärmen. Här är ett enkelt recept på en iskaffe som är både svalkande och dämpar kaffesuget. Även ifall du inte brukar ha socker i kaffet, är det gott när det serveras kallt.

Ingredienser

Starkt kaffe
Is
Mjölk
Socker

Gör såhär

  1. Brygg lite starkare kaffe än vanligt genom att mala kaffet lite finare eller ha i mer kaffe vid bryggningen. Du kan läsa mer om det i våran guide;
  2. Fyll ett glas med is och häll på ungefär halva glaset med ditt nybryggda kaffe
  3. Fyll upp resten av glaset med mjölk och rör ner en liten mängd socker i glaset, ca 0,5 tsk
  4. Njut av ditt iskaffe

Frysta kaffekuber

Fryst Kaffe

Ett enkelt sätt att göra svalkande kaffe på sommaren är att frysa in kaffe i isformar på de kaffet som blivit kvar i din bryggmetod. Även här kan det vara gott med en liten mängd socker till de svalkande kaffet.

Ingredienser

Fryst kaffe ifrån kafferester
Mjölk
Socker

Gör såhär

  1. Fyll upp ditt glas med de frysta kaffet
  2. Fyll upp glaset med mjölk
  3. Rör ner en liten mängd socker, 0.5 – 1 tsk socker
  4. Njut av kaffet